Само преди броени часове влезе в сила забраната за найлонови торбички

...
Само преди броени часове влезе в сила забраната за найлонови торбички
Коментари Харесай

Ню Йорк забрани найлоновите торбички

Само преди броени часове влезе в действие възбраната за найлонови торбички за еднократна приложимост в Ню Йорк. Това се оказа огромен проблем за живущите там поради голямото ползване на този тип стока. Навикът за пакетиране на питателните артикули в магазините и на ястията, доставяни по домовете, в торбички (често пъти в двойни за в допълнение подсилване) е граден с години. И сега е мъчно за нюйоркчани да се откажат от него.

8,5 милиона души в американската финансова столица, както и в целия щат, признават, че за тях опазването на околната среда е от извънредно значение, само че не са сигурни дали законът за възбрана на найлоновите торбички може да влезе в действие още от първия ден на използването му. Причината е тъкмо в това, че те употребяват 23 милиарда торбички всяка година. 

Властите се стараят да образоват обществото по тематиката. В обществените мрежи се появи хаштаг #BYOBagNY , който припомня на хората да носят торба за многократна приложимост. А нейни последователи споделят, че скоро това ще се трансформира в табиет. " Излизайки от у дома ще си кажете: " Взех ключовете, взех слънчевите очила, взех телефона си, взех си и торба ", споделя Ерика Рингуалд, представител на държавното ръководство по запазване на околната среда. 

Какво се случи в други градове и щати след сходна възбрана? 

Предприетите ограничения в други региони доста понижиха използването на найлонови торбички. В Калифорния да вземем за пример възбраната докара до 72% спад в пазаруването и надлежно потреблението им. Във Вашингтон бе наложена такса от 5% при закупуването на торбички в магазините, което понижи количеството на пластмаса във водните басейни. 

Има и изключение...

Въпреки възбраната за потребление на найлонови торбички пластмаса все отново може да се употребява. Пластмасови принадлежности за хранене, съдове за пакетиране на храна и опаковки за предпазване на медикаменти са позволени. Хартиените торбички също могат да се употребяват. Има и още нещо... Департаментът за запазване на околната среда в Ню Йорк не възнамерява да глобява магазини, които не престават да продават найлонови торбички в първите дни от възбраната.


 Как 3 девойки от стилната промишленост желаят да спасят океаните и моретата?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР